DEVICE SECURITY MET ESET ENDPOINT

Bescherming voor werkstations en mobiele devices (Android) tegen o.a. targeted attacks, ransomware, fileless attacks. Licensering is per device.

Bij de meerlaagse benadering van deze oplossing worden meerdere technologieën gebruikt die prestaties, detectie en false positives voortdurend in evenwicht houden.

Hierdoor kunnen bedrijven:

Bescherming bieden tegen ransomware

Gerichte aanvallen blokkeren

Datalekken voorkomen

Fileless attacks stoppen

Advanced Persistent Threats detecteren

Meer kenmerken van ESET Endpoint Security voor Windows:

Gedragsdetectie - HIPS

Het Host-based Intrusion Prevention System (HIPS) van ESET monitort de systeemactiviteit en maakt gebruik van een vooraf gedefinieerde set regels voor het herkennen en stoppen van verdacht systeemgedrag.

Ransomware Shield

Deze extra beveiligingslaag beschermt gebruikers tegen ransomware. Alle uitgevoerde applicaties worden bewaakt en geëvalueerd op basis van hun gedrag en reputatie. Deze technologie is ontworpen voor het detecteren en blokkeren van processen die zich gedragen als ransomware.

Network Attack Protection

Onze technologie verbetert de detectie van bekende kwetsbaarheden op netwerkniveau. Deze extra beveiligingslaag beschermt tegen netwerkaanvallen en de verspreiding van malware en voorkomt het uitbuiten van kwetsbaarheden in het netwerkverkeer waarvoor nog geen patch is vrijgegeven of geïmplementeerd.

Advanced Memory Scanner

Deze unieke ESET-technologie houdt zich bezig met een belangrijk aspect van moderne malware: verborgen code en/of encryptie. De Advanced Memory Scanner monitort het gedrag van een schadelijk proces en scant het zodra het is geïdentificeerd in het geheugen.

In-product Sandbox

Deze technologie wordt gebruikt om het echte gedrag van verborgen malware te identificeren. Zo kunnen ESET-oplossingen verschillende componenten van computerhardware en -software imiteren en verdachte samples uitvoeren in een geïsoleerde virtuele omgeving.

Exploit Blocker

ESET Exploit Blocker monitort applicaties waarvan frequent misbruik wordt gemaakt, zoals browsers, documentlezers, e-mailclients, Flash en Java. Deze tool richt zich op exploitatietechnieken en niet enkel op bepaalde CVE-id's. Na detectie wordt de dreiging direct geblokkeerd op de machine.

Two-way firewall

Voorkomt ongeautoriseerde toegang tot het bedrijfsnetwerk. De firewall biedt bescherming tegen hackers, voorkomt ongeoorloofde toegang tot gegevens en maakt het definiëren van vertrouwde netwerken mogelijk. Hierdoor zijn alle andere verbindingen, bijvoorbeeld met openbare Wi-Fi, standaard beperkt.

Botnet Protection

ESET Botnet Protection detecteert schadelijke communicatie gebruikt door botnets en identificeert tevens de overtredende processen. Eventuele schadelijke communicatie wordt geblokkeerd en aan de gebruiker gemeld.

Meer kenmerken van ESET Endpoint Security voor Mac:

Machine Learning

Al sinds 1997 maken alle endpoint en server securityoplossingen gebruik van machine learning, naast alle andere verdedigingsmethoden. Machine learning wordt met name gebruikt in de vorm van geconsolideerde output en neurale netwerken.

macOS Server Support

Zorgt ervoor dat de oplossing het macOS Server-systeem en de meest gebruikte applicaties niet verstoort. Ondersteuning van macOS Server voor Mac 10.9 en hoger.

ESET LiveGrid®

Wanneer er een zero-day dreiging, zoals ransomware, wordt gedetecteerd, wordt het bestand naar LiveGrid® gestuurd. Dit Cloud Malware Protection System van ESET stopt de dreiging en analyseert het gedrag. De resultaten van dit systeem worden binnen enkele minuten naar alle wereldwijde endpoints gestuurd zonder dat er een update hoeft te worden uitgevoerd.

DNA Detections

De detectiesoorten variëren van zeer specifieke hashes tot ESET DNA Detections. Dit zijn complexe definities van schadelijk gedrag en kenmerken van malware. Hoewel de schadelijke code eenvoudig door aanvallers kan worden gewijzigd of verborgen, kan het gedrag van objecten niet zo eenvoudig worden aangepast. ESET DNA Detections maken gebruik van dit principe.

In-product Sandbox

Deze technologie wordt gebruikt om het echte gedrag van verborgen malware te identificeren. Zo kunnen ESET-oplossingen verschillende componenten van computerhardware en -software imiteren en verdachte samples uitvoeren in een geïsoleerde virtuele omgeving.

Data Access Protection

Versterk de beveiliging met Web Control, Two-way Firewall, Anti-phishing en Device Control en voorkom dat kwaadwillende websites en netwerkverbindingen worden geopend. Je voorkomt tevens dat vervalste websites gevoelige informatie achterhalen en dat ongeautoriseerde apparaten toegang krijgen tot je systeem.

Wij leveren ESET Endpoint in samenwerking met onze partner ActiveView Automatisering.